Voortgang moskee

Met veel vreugde en blijdschap kunnen we mededelen dat de eerste stappen zijn gezet voor de bouw van de moskee. Op een deel van de bouwgrond stond al een relatief kleine moskee die 100 jaar oud was, maar helaas al 30 jaar niet in gebruik is geweest. Dit komt doordat de moskee 30 jaar geleden is ingestort (zie foto’s) en daarna, door geldgebrek van de dorpsgenoten, niet meer is hersteld. Nu willen wij, in 2020/2021, alsnog een ruime moskee bouwen die genoeg ruimte biedt voor het hele dorp om het gebed te verrichten. En ook waar iedereen, man/vrouw, jong en oud, islam en quran lessen zouden kunnen volgen. 

De indeling moskee

De oppervlakte van de moskee zal maar liefst 417 m2 bedragen en hij wordt acht meter hoog zonder de minaret, die komt daarbovenop. De moskee zal uit twee verdiepingen bestaan. De onderste verdieping zal een gebedsruimte zijn voor de heren, met twee kleine garages voor verhuur en twee a drie kamers als kantoorruimte en voor opslag van waardevolle spullen (zoals de Minbar). De bovenste verdieping zal een gebedsruimte zijn voor vrouwen, die uitkijkt op de imam. Er komt een aparte ingang met een trap naar de bovenverdieping, zodat vrouwen en mannen allebei een eigen ingang hebben. Verder zal op de bovenverdieping ook de woning van de Imam zijn met twee slaapkamers, een woonkamer en keuken. 

De moskee zal via twee toegangswegen bereikbaar zijn, wat het toegankelijk maakt voor iedereen die de moskee wil bezoeken.